Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Alles wat u verlangt van een zwembadafdekking

Alles wat u verlangt van een zwembadafdekking

Wie op zoek is naar kwalitatieve zwembadafdekkingen en afdeksystemen, is bij Covrex® aan het juiste adres. Covrex, die voorheen deel uitmaakte van het familiebedrijf TSPH (The Swimming Pool Hub), werd recent overgenomen door Technics & Applications (T&A), een belangrijke speler op de markt van zwembadafdekkingen.

Installateurs van zwembaden hebben goedgevulde orderboekjes. Door de coronacrisis piekt de vraag naar privézwembaden. Volgens cijfers van de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals blijkt dat in 2021 in België 6.150 zwembaden aangelegd werden, wat dubbel zoveel is als in 2019. En wie zwembad zegt, zegt ook zwembadafdekking. 

De Covrex® Classic zwembadafdekking voldoet aan de strengste Franse veiligheidsnormen.

Voordelen

Een kwaliteitsvol afgewerkte en trendy zwembadafdekking zorgt er uiteraard voor dat een zwembad proper blijft. Een afdekking houdt ook de warmte vast, wat een positieve impact heeft op de energiefactuur. Daarnaast zorgt een rolluik voor extra veiligheid rondom een zwembad. Last but not least is een mooie zwembadafdekking een stijlvolle afwerking van het zwembad.

Covrex® is al jaren de vaste partner voor zwembadinstallateurs en particulieren die op zoek zijn naar een betrouwbare en duurzame oplossing om een zwembad af te dekken. Dat is geen toeval, want de fabrikant biedt toepassingen aan die hun nut al lang bewezen hebben. Bovendien investeert Covrex® voortdurend in nieuwe, innovatieve afdekkingen en aandrijfsystemen. 

De Top Titanium: een automatisch bovengronds veiligheidsrolluik met aluminium as, rolsteunen en een Covrex® Lite afdekking in een kleur naar keuze

Sterker, beter, gemakkelijker

Een van de sterproducten van de Aarschotse fabrikant is de zwembadafdekking Covrex® Classic.

Het eerste automatische Covrex® Classic rolluik werd bijna twintig jaar geleden – in 2003 – door de ingenieurs van Covrex® ontworpen. Het doel: een rolluik maken dat veilig is, isoleert en lang meegaat. En bovendien bestand is tegen slechte weersomstandigheden, want een rolluik krijgt het buiten vaak hard te verduren. 

De Covrex® Classic Lamellen werden onmiddellijk erg populair in de zwembadwereld. In 2006 bracht Covrex® een nieuwe lamellenvariant op de markt, die nog sterker was, beter isoleerde en makkelijker te onderhouden was. Het is deze versie die vandaag de markt verder blijft veroveren.

Strenger dan de normen

Wat maakt van Covrex® Classic zo’n topper? Een van zijn troeven is het ontwerp op basis van de strengste Franse veiligheidsnormen, waarbij de fabrikant zelfs meer dan tweemaal beter doet dan de wettelijke norm NF P90-308.
Een ander uniek voordeel zijn de sterke isolerende eigenschappen van de lamellen, met een zeer hoge isolatiecoëfficiënt. Zo wordt het warmteverlies tijdens de nacht en koudere dagen maximaal beperkt. 

En wat te denken van een flexibele verbinding in plaats van traditioneel scharnier, wat voor een groot onderhoudsgemak zorgt? 

Opbouwsystemen

Covrex® biedt ook een uitgebreid assortiment aan van automatische bovengrondse rolluiksystemen die zich aanpassen aan zowel bestaande als nieuwe projecten. Voordeel is dat ze geen zwemruimte innemen en zeer makkelijk te installeren zijn. Maak kennis met de Top Titanium, een automatisch bovengronds veiligheidsrolluik dat samengesteld is uit een aluminium as, rolsteunen en een Covrex® Lite afdekking in een kleur naar keuze. De Titanium Mobile biedt dezelfde eigenschappen, en is bovendien verwijderbaar. 

Daarnaast hebben de klanten de keuze uit de Top Silver, Top Gold, de Top Quartz en de Top Platinium. De Top Onyx sluit dit rijtje af. Elk systeem is ideaal voor renovaties, past zich aan elk nieuw of bestaand zwembad aan, en vermindert de zwemruimte niet. Esthetisch, makkelijk en flexibel zijn de codewoorden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details