Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Alles draait om kennis!
In de showroom van Pomaz kunnen eindklanten onder meer de tegenstroommachines komen uittesten.

Alles draait om kennis!

Pomaz is dé leverancier van Nederlands grootste en meest actuele assortiment zwembadcomponenten. Dat doet de firma al bijna vijftig jaar met succes. De sleutel? Kennis en ervaring. Pomaz kent de kansen en uitdagingen op het gebied van particuliere en openbare zwembaden. Zo ondersteunt de Nederlandse specialist de zwembadbouwer en -exploitant met elke zwembadvraag. Of zoals general manager Bas Carpay het mooi samenvat: “Alles draait om kennis.” 

In het najaar organiseert Pomaz onder de noemer ‘Pomaz University’ gespecialiseerde opleidingen.

In 1977 pionierde Pomaz in een jonge Nederlandse zwembadmarkt. Vijf decennia later is Pomaz een begrip, met dertig gespecialiseerde medewerkers en het ruimste aanbod. Bas Carpay: “Om onze klanten te ondersteunen, halen we echt alles uit de kast. Onze Pomaz collega’s staan zwembadbouwers dagelijks bij met gericht advies en technische ondersteuning. We leveren zwembadcomponenten voor zowel particuliere als openbare zwembaden: van afdekkingen tot filtertechniek, automatische bodemzuigers, onderwaterverlichting, warmtepompen, … Noem het allemaal maar op. In onze showroom nabij Eindhoven organiseren we praktische opleidingen en productdemonstraties.” 

In 2019 werd Pomaz onderdeel van het internationale Pollet Pool Group. Met zuster­bedrijven in België, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal maakt Pomaz zo deel uit van een grotere Europese groep met heel wat lokale kennis en ervaring. Ook Aquadeck, de buur uit Budel en fabrikant van automatische afdekkingen, is een onderdeel van Pollet Pool Group. 

Delen van kennis

Bas Carpay: “Het team van Pomaz staat voor je klaar met technische en commerciële specialisten. De ondersteuning die we bieden neemt heel wat vormen aan. In het najaar bijvoorbeeld organiseren we onder de noemer ‘Pomaz University’ steevast gespecialiseerde opleidingen. Hiermee maken we onze klanten wegwijs in de nieuwste ontwikkelingen op de markt. We zorgen voor een variatie aan thema’s en brengen onze klanten zoveel mogelijk technische en productkennis bij.” 

“Gaat het toch eens mis, dan staan we paraat! Onze helpdesk is zowel telefonisch als via beeldbellen bereikbaar. Dat laatste is erg handig wanneer je als zwembadbouwer ter plaatse bij de klant op een probleem stoot. In onze werkplaats staan alle doseerunits uit het assortiment opgesteld. Heb je hulp nodig, dan kunnen we live demonstreren wat er precies moet gebeuren.” 

De automatische bodemzuigers zijn een sterkhouder in het aanbod voor de openbare markt.

Live demonstraties

De zwembadwereld evolueert snel en elk project is uniek. Pomaz trekt z’n dienstverlening door naar de offertefase om klanten van z’n partners goed wegwijs te maken. “Niet elke zwembadbouwer is bijvoorbeeld even vertrouwd met het realiseren van een overloop- of onderloopzwembad. In dat geval gaan we samen door het hele project en maken we productkeuzes.”

Een andere opvallende tendens is de stijgende vraag naar zwemmachines. “Heel wat mensen benutten hun zwembad om de conditie op peil te houden. Bouwkavels worden echter  kleiner en dus neemt ook de zwembadruimte af. Maar fanatiek baantjes trekken hoeft geen bezwaar te zijn. Met een gepaste jetstream, zoals de EVA-stream, kan je op een beperkte ruimte aardig tegenstroom zwemmen. De zwemmachine is vanaf dit voorjaar ook verkrijgbaar als EVA-stream MOVE, een draadloze en oplaadbare versie. EVA-stream MOVE kan zonder hak- en breekwerk geïnstalleerd worden en is uitermate geschikt voor bestaande baden.”

Bas Carpay: “De ene tegenstroom is in ieder geval de andere niet. Heel wat eindklanten vragen zich in de kennismakingsfase af of de ervaring echt wel vergelijkbaar is met een gewone zwempartij. Dat begrijpen we. We bieden de zwembadbouwers de kans om samen met hun klant een afspraak te maken in onze showroom. Zo kunnen eindklanten de EVA-stream uittesten in ons demonstratiebad, krijgen ze extra uitleg waar nodig, en ontdekken ze ook andere nieuwigheden in de showroom.”

Partner voor openbare zwembaden in Nederland én België

Naast de Nederlandse markt van particuliere zwembaden, heeft Pomaz ook een stevige reputatie in de openbare sector. Bas Carpay: “Hier beperken we ons niet tot Nederland, maar zijn we ook in België actief. Het productaanbod voor de openbare markt is specifieker. Denk aan automatische bodemzuigers, EVA Optic LED onderwaterverlichting, hogere dimensionering van warmtepompen en zwembadfilters, onze stevige kennis van het AFM-filtermedium, …” 

“Ook hier is technische ondersteuning cruciaal. Voor openbare zwembaden gaan we graag op locatie en verzorgen we gerichte demonstraties voor alle stakeholders. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we zo’n tweehonderd referenties in de Nederlandse markt. Ook in België vinden we steeds meer ingang dankzij die expertise, het aanbod en onze ervaring. We zijn er ook trots lid van het Vlaams Netwerk Lokaal Sportbeleid. Maar of het nu gaat om particuliere zwembaden of openbare zwembaden? Alles draait om kennis … en samen weten we er alles van.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details