Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Alle expertise rond afdekkingen verzameld
De productiefaciliteit in Geel blijft het spilpunt van de automatische zwembadafdekkingen.

Alle expertise rond afdekkingen verzameld

Lamellen, winterafdekkingen, veiligheidssystemen, beweegbare bodems en verrijdbare terrassen…: er is niet zomaar één manier om een zwembad af te dekken. Waar en wanneer je precies voor welke oplossing kiest, is vooral een kwestie van gebruik, omstandigheden en budget, maar één ding staat in ieder geval vast: voor het volledige aanbod hoef je niet langer bij verschillende partners aan te kloppen. Dankzij enkele recente acquisities kan Technics & Applications, of beter de T&A Group, vandaag alle technische oplossingen, inclusief service en expertise, aanbieden.

Met bijna dertig jaar ervaring in de fabricage van automatische zwembadafdekkingen, is T&A allerminst een onbekende in de sector. De groei die het bedrijf de voorbije jaren kende is bovendien zonder verpinken opmerkelijk te noemen. De productiefa­ciliteit in Geel werd sinds 2007 al drie keer uitgebreid, meest recent nog in 2021, nieuwe productielijnen werden in dienst genomen, en de capaciteit ging gestaag de hoogte in. Dit voorjaar kwam vervolgens het nieuws van de acquisitie van Morgana Floor uit Vorselaar en tijdens de zomer werden daar stapsgewijs ook Aquacover, Walter Piscine en Covrex aan toegevoegd. 

“We zijn en blijven een technisch-commerciële partner”,

Compleet en geoptimaliseerd gamma

Dankzij de recente overnames ontpopt T&A zich van louter producent van lamellenafdekkingen tot totaalpartner voor een compleet gamma aan afdekkingsoplossingen. Zo behoren ook beweegbare bodems (AquaFloor), verrijdbare terrassen en allerhande flexibele oplossingen zoals winterafdekkingen en veiligheidsafdekkingen met staven (Walter Piscine) vandaag tot de mogelijkheden. In het gamma automatische zwembadafdekkingen worden de opties dan weer uitgebreid met onder meer de gepatenteerde, isolerende volle lamel van Covrex en de bronzen polycarbonaatlamel van Aquacover. Daarnaast zal de Aquacover Coverlock de T&A Toplock vervangen. 

“We streven naar the best of all things”, zegt managing director Joeri Dils. “We willen met andere woorden een zo compleet, maar bovenal ook zo kwalitatief mogelijk gamma aanbieden. Dat betekent dat we de juiste producten samenbrengen en bouwen op elkaars sterktes.”

Technische expertise

Dat de zwembadbouwer vanaf heden voor elk type afdekking bij T&A terechtkan, betekent evenwel niet dat het bedrijf tot distributeur verworden is. “Zonder een gedeelde focus op kwaliteit, maatwerk en nazorg zouden deze overnames nooit tot stand gekomen zijn”, benadrukt Dils. “We zijn en blijven een technisch-commerciële partner voor onze klanten en bieden dus zowel voor als na aankoop en installatie het nodige advies en begeleiding.”

Om medewerkers zo snel mogelijk met alle technische aspecten van het uitgebreide productgamma te laten kennismaken organiseert T&A vandaag diverse interne opleidingen. “Eind november organiseren we daarnaast nog de Dealer Days, waarop we de nieuwe producten tijdens workshops aan onze klanten voorstellen. Vanaf januari volgen dan de meer gerichte technische opleidingen. Daaraan kan het technisch personeel van onze klanten volledig gratis deelnemen.”

Centrale productie, lokale service

Met de overnames breidt T&A echter niet alleen het gamma uit; ook op geografisch vlak is er een strategische spreiding. “Met T&A opereerden we vanuit het hoofdkantoor in Geel enerzijds en vanuit Loriol-du-Comtat in Zuid-Frankrijk anderzijds. Vandaag kunnen we daar locaties in Aarschot, Andenne en Brumath (FR) aan toevoegen. Om overal een lokale aanwezigheid te waarborgen en onze begeleiding en nazorg zo efficiënt mogelijk te organiseren, blijven de oorspronkelijke verkoopkantoren van Covrex, Aquacover en Walter Piscine immers bestaan.”

De productie wordt dan weer in drie afzonderlijke entiteiten gecentraliseerd. “Alle flexibele oplossingen zullen op de productiesite van Walter Piscine in Brumath geproduceerd worden. Geel wordt het spilpunt van de automatische zwembadafdekkingen, waar op termijn dus ook de productie van Aquacover en Covrex ondergebracht zal worden. Tenminste, een deel van de productie van Covrex, want de productiefaciliteiten voor inox componenten in Aarschot blijft wel behouden. Daarmee krijgen we ook de productie van assen, flenzen en andere onderdelen in eigen beheer, en kunnen we met andere woorden nog sneller en flexibeler aan de vragen van onze klanten voldoen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details