Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
AI-technologie verhoogt veiligheid in en rond het zwembad
AngelEye voorziet het veiligheidspersoneel van een functionele smartwatch.

AI-technologie verhoogt veiligheid in en rond het zwembad

Maximale veiligheid garanderen van elke zwemmer in het zwembad? Met het drenkelingendetectiesysteem van AngelEye heb je gerichte oplossingen voor zowel openbare als privézwembaden, die de nodige flexibiliteit bieden voor elk type project. Bovendien integreert het Italiaanse bedrijf bijkomende functionaliteiten in zijn toepassingen die het beheer in en rond het zwembad vergemakkelijken. Zoals het afstemmen van de waterbehandeling op het aantal aanwezige zwemmers.

De oprichters van AngelEye zijn Riccardo Casadei (links) en Andrea Marcato (rechts).

Vanuit de behoefte om een veiligere zwemomgeving te creëren richtten Riccardo Casadei en Andrea Marcato in 2006 AngelEye op. Riccardo, voormalig eigenaar van een bedrijf voor het beheer van zwemfaciliteiten, rekende op meer dan tien jaar ervaring in de assistentie van redders. Als expert op het vlak van beeldverwerking en artificiële intelligentie bracht Andrea de nodige IT-kennis met zich mee. Tot vandaag zijn beide managers persoonlijk betrokken bij de ontwikkeling van hun intussen internationale bedrijf. Initieel lag de focus van AngelEye op veiligheidssystemen om de bewakingsactiviteiten van badmeesters te ondersteunen en zo mogelijke ongevallen in het water te verminderen. Later integreerden Riccardo en Andrea bredere diensten in hun oplossingen om aan de behoeften van openbare zwembaden te voldoen. Denk hierbij aan geïntegreerde verlichtingssystemen, veiligheidsdiensten buiten het water en energiebesparende apparatuur.

In 2012 richtte het Italiaanse bedrijf zich op de Benelux-markt en bouwde sindsdien een betrouwbaar partnernetwerk uit. De lokale partners zijn zorgvuldig geselec­teerd en staan in voor het ontwerp, de installatie, de dienst na verkoop en het onderhoud van de specifieke oplossingen op maat van de eindklant. Door deel te nemen aan verschillende beurzen en door evenementen te organiseren bij actieve installaties tracht AngelEye zwembad­managers, architecten en ontwerpers te sensibiliseren over het nut en de voordelen van hun technologie.

De camera’s registeren alle bewegingen van de zwemmers en sturen die naar de centrale eenheid voor verwerking.

Meer dan detectie

AngelEye heeft oplossingen voor openbare zwembaden, hotel- en privézwembaden. De verschillende systemen zijn allemaal gebaseerd op dezelfde geavanceerde technologie voor verdrinkingsdetectie. De toepassingen voor privézwembaden zijn typisch kleiner, eenvoudiger te installeren en qua kostprijs afgestemd op die specifieke markt.

Kiezen voor het drenkelingendetectie­systeem van AngelEye is kiezen voor maximale veiligheid van alle zwemmers in en rond het bad. De technologie laat toe elk zwembad in een gegeven faciliteit afzonderlijk te controleren. Hierbij kan de beheerder van de zwemfaciliteit het gebruik van de verschillende ruimtes en het nodige toezicht afstemmen op het aantal aanwezige zwemmers. Met de nieuwe AngelEye SafeGuard for Water Treatment is het mogelijk dat aantal in te schatten en de waterbehandeling hierop af te stemmen, met een positief effect op het energieverbruik. 

Doorgedreven artificiële intelligentie

Een typische installatie van een Angel­-Eye-systeem bestaat uit een netwerk van onderwatercamera’s die op een centrale eenheid zijn aangesloten. Deze eenheid wordt bij de eindklant geïnstalleerd. Optioneel wordt er ook een gepatenteerd ledverlichtingssysteem voorzien. De camera’s registeren alle bewegingen van de zwemmers en sturen die naar de centrale eenheid voor verwerking. De AngelEye LifeGuard-software gebruikt verschillende algoritmes en innovatieve artificiële intelligentie, specifiek ontwikkeld voor verdrinkings­detectie, om de beelden te analyseren. Detecteert het systeem een gevaarlijke situatie of een verdrinking, dan gaat binnen vijftien seconden een alarm af en wordt dit aan het beveiligingspersoneel doorgegeven via de meegeleverde smartwatch.

De geavanceerde software-algoritmen zijn in staat lichtschitteringen of schaduwen te herkennen en te compenseren. Hierdoor is het systeem veel minder gevoelig aan het genereren van valse alarmen en dus in lijn met de ISO 20380 standaard norm die de werkingsparameters van verdrinkingsdetectiesystemen bepaalt. Door realtime driedimensionale scanning en modellering toe te passen is het mogelijk om de exacte positie van personen in het water te bepalen. Zowel aan de oppervlakte als op de bodem van het zwembad. Zo weet het reddingspersoneel precies waar iemands lichaam zich bevindt voor een onmiddellijke en gerichte interventie. Meerdere camera’s houden tegelijkertijd alle punten in het oog, met minstens vier overlappingen, om een maximale dekking te garanderen, zelfs in het geval van kortstondige obstructie van een camera. Zo is het zicht op het gehele volume van het zwembad gewaarborgd.

Camera en verlichting in één

In tegenstelling tot andere verdrinkingsdetectiesystemen biedt AngelEye het veiligheidspersoneel een functionele smartwatch die alle belangrijke informatie over het verloop van de activiteiten in het water weergeeft en veiligheids- en verdrinkingsalarmen ontvangt. Inclusief de beelden van de personen in gevaar en hun exacte positie in het zwembad. Alleen het reddingspersoneel ontvangt de alarmen waardoor dit een uiterst discreet systeem is.

Actieve AngelEye-installaties zijn verbonden met het AngelEye Cloud-platform. Zo worden technische ondersteuning en periodieke software-updates in real time vanop afstand uitgevoerd. AngelEye Cloud omvat een permanent diagnosesysteem dat dagelijks eventuele fouten of storingen opspoort en een eerste interventie op afstand activeert. Indien nodig gebeurt er een interventie ter plaatse door een erkend servicecentrum.

Recent ontwikkelde AngelEye de SafeGuard Density Control-oplossing voor het tellen van zwemmers in het water en een camera die een gepatenteerd RGBW-verlichtingssysteem integreert. De onderwatercamera’s bevatten een efficiënte en energiezuinige ledverlichting. Door deze dubbele functionaliteit blijven de kosten lager met een esthetischer eindresultaat. Bovendien is de oplossing gemakkelijk te installeren door de verlichting eenvoudig te vervangen door AngelEye ledcamera’s. Hiervoor zijn geen invasieve werken nodig aan het zwembad en moet het typisch niet leeggemaakt worden. De AngelEye-­cameranissen zijn compatibel met alle soorten zwembaden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details