Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
21 meter particulier zwemplezier
Het zwemkanaal is 21 meter lang en 3 meter breed.

21 meter particulier zwemplezier

In openbare zweminfrastructuur is een bad van 25 meter typisch het minimum, maar wanneer er in particuliere projecten gewag wordt gemaakt van lengtes die de 15 of zelfs 20 meter overstijgen, gaan de wenkbrauwen wellicht snel de hoogte in. Nochtans is het ook niet zo verbazend dat de echte zwemfanaat ernaar streeft om de ervaring van het sportbad op eigen terrein te recreëren. In zoverre de omstandigheden dat toelaten, natuurlijk.

Hoewel het zwembad boven de grond werd geplaatst, past het zich naadloos in de tuin in.

De ene beschouwt het zwembad als een fijne extra om even te ontspannen of in de zomer extra verkoeling te vinden, voor de andere is het een bewuste investering in beweging en gezondheid. De eigenaar van deze woning behoort ontegensprekelijk tot de tweede categorie. Hij klopte bij Willy Naessens Swimming Pools aan met de vraag naar een zwembad waarin hij elke ochtend trouw en op een comfortabele manier zijn baantjes zou kunnen trekken. 

De beige zwembadliner werd gekozen in harmonie met de bleke boordstenen.

Sportief en stijlvol

Hoe langer het zwembad, hoe aangenamer een sportieve zwempartij. Dat was het uitgangspunt bij dit project. Al kan je natuurlijk nooit zomaar om de grenzen van het perceel heen. Om de beschikbare ruimte in de achtertuin optimaal te benutten, werd dan ook besloten om het zwembad in de breedte te plaatsen. Zo kon een zwemkanaal met een totale lengte van maar liefst 21 meter gerealiseerd worden. Ondanks de opmerkelijke lengte weet het zwemkanaal zich stijlvol en subtiel in de tuin te integreren. Dat is onder meer te danken aan de eerder bescheiden breedte en diepte van het bad – respectievelijk 3 meter en 1,35 meter – alsook aan de strakke afwerking en doordachte architectuur. Zo werd het zwembad boven de grond geplaatst om aansluiting te vinden bij de reeds bestaande hoogteverschillen in de tuin en langs de buitenzijde afgewerkt met grote, bleke boordstenen die zich perfect inpassen in het kleurenpalet van grijs hout, zwart aluminium en gebroken wit textiel. Wie al eens door woon- of reismagazines bladert herkent er ongetwijfeld de moderne bohémiensfeer van een strandbar op Ibiza in. Door gebruik te maken van een beige zwembadliner wordt die sfeer bovendien tot diep in het zwembad doorgetrokken, terwijl een plage het omvangrijke zwembadrolluik – onvermijdelijk bij een zwemkanaal met een dergelijke lengte – naadloos en esthetisch camoufleert.

Hoe langer het zwembad, hoe aangenamer een sportieve zwempartij.

Uitdagende uitvoering

De hoge afwerkingsgraad van zwembad en tuin verraden weinig tot niets van de omstandigheden waaronder het project tot stand kwam. De uitvoering werd namelijk bemoeilijkt door de smalle toegang tot de achtertuin, die slechts via een enkel poortje van amper 1 meter breed bereikt kon worden. Het team van Willy Naessens Swimming Pools besloot om die reden om alle betonwerken ter plaatse uit te voeren en het zwembad met andere woorden volledig in situ te storten. Geen voor de hand liggende keuze, wellicht, als je weet dat de voorziene uitvoeringstermijn voor het project erg kort was, Met een slimme planning en nauwgezette opvolging slaagde de zwembadbouwer er uiteindelijk wel in om het project in amper twee maanden tijd op te leveren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details